Sider

søndag den 29. januar 2012

Forårsbebudere

Her vågnede vi op til årets første rigtige sne. I løbet af natten var der faldet ca 5 cm. Kønt ser det ud, men fortorvet skal jo ryddes. Heldigvis kan det vel ikke længere nå at blive en lige så lang og besværlig vinter som de to foregående.


Inden sneen faldt, havde den første krokus lige nået at komme i stor knop. Billedet er lidt snyd. Det er fra sidste år.
Desværre ved jeg ikke, hvad denne lille gule krokus hedder. Jeg har fået den af en tidligere kollega, som fandt den i sin ny have, da de købte hus. Hendes genbo fortalte hende, at den er gammel. Den blomstrer en til to uger før de traditionelle have-krokus. Sidste år sprang den her hos os ud d. 12. marts og takkede af d. 4. april. Den blev kun 7 cm. høj, mod en almindelig gul have-krokus, der står ca 1 m. fra den, som blev 12 cm. Jeg ved ikke, om det er så tydeligt på billedet, men dækbladene har nogle fine lilla mønstre. Er der mon nogen derude, der kender den? Det kunne være sjovt at kende navnet.

5 kommentarer:

 1. Desværre kender jeg ikke navnet på nogen krokus, men den der er da en fin lille sag. Jeg tror, jeg har en lignende i min have.

  SvarSlet
 2. Den er fin. Jeg har også krokus i min have, men om jeg da lige kan huske, hvordan de ser ud. Jeg må nærkigge når de kommer op. Syntes de ligner din, men er ikke sikker.

  Ha´ en rigtig god dag

  Hilsen fra
  Lise Lotte

  SvarSlet
 3. Desværre kender jeg ikke navnet på din krokus, men skønne er de. Jeg har selv sat den del krokus i efteråret, så jeg glæder mig vildt til at se dem blomstre.
  Jeg lægger mig til som fast læser og glæder mig til at følge din blog - det ser foreløbigt spændende ud :-)

  SvarSlet