Sider

mandag den 21. maj 2012

Man har en plan - til man må lægge en ny.

Egentlig var der planer om en søndagstur til fødselsdag i København og måske en tur forbi en planteskole på vejen, men fredag begyndte bilens bremser at nægte at samarbejde, så i stedet blev det til havearbejde hele week-enden. Vejret var jo fantastisk. Og der sker en masse derude lige nu. Væk er tulipanerne og de sidste rhododendroner er begyndt at springe ud.

Japansk azalie "Rokoko" er en af mine yndlinge som står meget længe.

Rhododendron obtusum "Little Red"
får rødt løv om efteråret.

Perlebusken - som jeg vist må se, om jeg ikke kan formgive en smule
- slynger sine blomsterranker ud over alle breder.

I stenbedet er nelliken (Dianthus gratianopolitanus "Eydangeri") som jeg har glædet mig til, lige begyndt at springe ud i dag mandag. Jeg købte den sidste år, og da nåede den kun at få nogle få blomster uden for den sædvanlige blomstringstid. Er den ikke bare yndig?


Iris pumila "Velvet Carpet"


og Iris pumila "Little Shadow" står nu i fuldt flor.


En anden af mine yndlinge er denne lille pudsige plante, som desværre er blevet lidt sløret. Jeg har ikke noget dansk navn på den, men det er en Calceolaria. Den er flink til at så sig selv. Men aldrig mere end nogle få nye planter hvert år. 


I den del af haven hvor de fleste planter får det alt for tørt, er engelskgræs "Düsseldorfer Stolz" lige sprunget ud.


Også sølv-stenbræk (Saxifraga paniculata "Alba") står her. Den klare sig ikke helt uden en smule vand ind i mellem.


I den del af haven med lidt mere fugtighed i jorden er min guldknap (Ranunculus acris "Multiplex") lige begyndt at springe ud. Foran står en storkenæb.


Det er også her at engblommen og alunrod (Heuchera "Silver Light") gemmer sig sammen med denne hvidbrogede hosta.


Til slut et lille hjertesuk. Mine bekymringer for min træ-pæon ("Zhu Sha Lei"), da vi fik nogle morgener med frost, viste sig desværre at slå til. I år er den kun en skygge af sig selv. Sølle seks blomster blev det til.
Jeg havde da godt nok sat næsen op efter nogle flere. For to år siden så den sådan ud. Suk.


Nå. Det kan ikke være succes hver gang.

Hav det godt derude.
4 kommentarer:

 1. En masse skønne billeder du viser af dine fine planter. Jeg skal da lige love for, at din Perlebusk er stor.
  Ærgerligt med din træpæon, jeg har en fra sidste år med kun en blomt, men den ene er skøn. Nu ved jeg, man skal passe på dem ved nattefrost.
  Hilsen
  Lisbeth

  SvarSlet
 2. Ja det er ærgerligt med træpæonen. De senere år har den sikkert ikke haft så travlt, før risikoen for nattefrost var ovre. Den har i hvert fald ikke fået frostskader før, så jeg gik og håbede på, at den var mere hårdfør. Men den skal nok blive flot til næste år igen. Og så tager jeg ikke nogle chancer.

  SvarSlet
 3. Øv ja hvor ærgerligt med den Træpæon. Jeg passer vist ikke nok på min, var ikke klar over den var så sart og heldigvis ved den det heller ikke. Min har for første gang 6 blomster. Skønne billeder af din have og blomster.

  Rigtig god Pinse.

  Hilsen Lise Lotte

  SvarSlet
 4. Hej May

  Min hensigt og interesse for din blog, skyldes et rigtig flot billede du har liggende af Iris pumila 'Velvet Carpet'. Jeg producere selv en del stauder mm til danske havecentre og måske kender du lidt til firmaet. Jeg er for tiden i gang med at lave nye billedetiketter til flere af vores produkter og i mangel af bedre billede af ovenstående Iris, har forsøgt at søge på nettet og faldet over dit flotte billede. Er det muligt at låne billedet til vores nye etiketter?
  Du kan kontakte mig enten via mail erik@majland.dk eller på tlf 23334295.

  Jeg ser frem til at høre fra dig og foriøvrigt er det en rigtig spændende blog du har og mange flotte billeder.

  Med venlig hilsen
  Erik Lauridsen
  Majland Stauder ApS

  SvarSlet