Sider

mandag den 11. juni 2012

Fra mine bedstemødres haver.

I fredags fik vi 5 hårdt tiltrængte mm regn og lidt småpjatteri i lørdags og igen i går. I dag har vi haft en dejlig dag med sol og næsten ingen vind. Lige en dag til at nyde haven. Og når jeg så oven i købet har ferie. Kan man så ønske sig mere? I formiddags gik jeg lige en tur med kameraet.


Denne rose har jeg fra min farmors have. Den begyndte at springe ud for et par dage siden. Som det så tit er med planter, som man har fået forærende, så ved jeg ikke, hvad den hedder. Hun kaldte den for en månedsrose. Den er muligvis temmelig gammel. Det specielle ved den er, at man kan dele den i roden. Den ene jeg fik, er nu blevet til fire. Den har en dejlig mild duft, bliver så vidt jeg husker op mod 90 cm høj, har ikke skinnende blade og er ret åben i væksten. 


I får den lige en gang til i et lidt andet lys. Den står med fødderne nede mellem nogle fjernelliker som stammer fra min mormor.


Nu vi er ved planter, som stammer fra min farmors have, så er denne skønne silkepæon også ved at stå i fuldt flor. Den dufter også rigtigt dejligt. Men den står desværre ikke så længe som resten af mine silkepæoner. 


I får den lige i nærbillede.


I stenbedet har stenurt (Sedum rupestre) stået i knop længe. Men nu ser det ud til, at den har tænkt sig at blomstre langt om længe.Spindelsvævs - husløg kan jeg rigtig godt lide. Den bliver ikke så grov som flere af de andre husløg, jeg har. Jeg er glad for at den vil blomstre i år, for sidste år snød den mig.


Her er det endnu en stenurt (sedum hispanicum) som begyndte et blomstre i går.I staudebedet giver rød potentil grøftekantsstemning sammen med storkenæb "Johnsons Blue"og i baggrunden røllike "Paprika".Mine kaktus'er har deres eget lille stenbed, som de kommer ud i hver sommer. Egenlig startede det med, at vi havde et par store sten, som vi syntes skulle ligge, så de kunne ses.


Til slut skal I da lige se min klematis "Pink Fantasy". Den driller mig lidt en gang i mellem, men så bliver man bare så meget gladere, når den viser sig fra sin pæne side.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar