Sider

lørdag den 16. juni 2012

Om pæoner, stauder, nisser og loppefund.


For nogen tid siden købte jeg en hvid Gasplante (Dictamnus albus Albiflorus). Og så gik jeg og glædede mig til, at den skulle begynde at blomstre. Det gjorde den også.


Og se så her. Se nu ved jeg jo godt, at kunder ( mig selv inklusiv) har det med at tage etiketten op af potten for at nærlæse det, der står på bagsiden.
Nå, jeg havde altså sat mig for, at det skulle være en hvid gasplante. Så jeg måtte have pengepungen op igen. Denne gang købte jeg en, der var sprunget ud.


Købt som beset.

Jeg havde også købt en fjernellike som i følge etiketten var en hvid fjernellike af sorten "Koket". Den sprang så ud i går.

Her gik jeg og troede, at drillenisser var noget, der hørte julen til. Men de er åbentbart også aktive på andre årstider.

Den ligner i  mistænkelig grad den nellike, som jeg har stående sammen med lammeøre, engelskgræs og storkenæb et andet sted i haven, og som jeg den gang købte under navnet "Maggie".


"Maggie" her lidt tættere på.


Nu skal det heller ikke være brok det hele. 
A pro pos nisser. Sidste week-end var vi oppe på Gavnø og se en biludstilling ( min mand har noget med en Chevolet 56). På vejen tilbage var vi lige inde i en antikforretning i en landsby uden for Næstved.


Her fandt jeg denne herlige gamle nisse. Lidt dyr måske. Men jeg kunne da ikke bare efterlade den der, en af dens brødre har nu i et par år stået så alene inde i mit skab ( uden for sæsonen forståes). På et privat loppemarked var jeg så heldig at finde en rest strikkegarn af en god kvalitet. Jeg har i årevis gemt strikkeopskrifter og havde en liggede til en enkel og ærmeløs bluse, som jeg lige tror der er nok garn til. 30 kr. for 200 gram garn af den kvalitet synes jeg er et rent røverkøb. Og så har jeg noget at hygge mig med på en regnvejrsdag. 


For at komme tilbage til haven så er der flere af pæonerne, der er sprunget ud i ugen der gik. Her er det "Bowl of Beauty". Det navn kunne de da ikke have valgt bedre. De tre første billeder er taget i morges efter, at vi havde fået lidt regn.


En fyldt Pæon som der stod et par stykker af i haven.


Paeonia (L)


Og så får I lige min farmors Pæon en gang til. Nu er den næsten sprunget helt ud.


Min alpe-mandstro er ved at have fået sin karakteristiske blå farve. I baggrunden er det krybeklokke og kællingetand.


Den røde røllike "Paprika" overgår da sig selv i blomsterflor i år.


Akelejen "Rubi Port" kan lidt endnu. Ved siden af den er Deutzia magnifica ved at springe ud.


Foran Deutziaen står storkenæb (Geranium cantabrigiense "Biokovo") i fuldt flor og ved siden af er stjerneskærm ved at komme i blomst.


Jeg havde nær glemt at vise Jer "New Dawn" som også lige er sprunget ud.

Ellers har det været en arbejds-ferie. Vi  har nået at få malet redskabs / brændeskur, klippet hækken, sat espalie op til klatrehortensia og vinterjasmin, og bilen har fået et servicetjek, er blevet nysynet og undervognsbehandlet, så nu er den klar til at starte på arbejde. Så mangler bare at jeg også bliver det.
Hav en god week-end.

4 kommentarer:

 1. Ja der har da været travlhed i ferien, kan jeg se.
  Jeg har også gasplanten i den lilla, jeg synes nu, den er fin, men havde heller ingen planer om, at den skulle være hvid :o)
  Sidste år købte jeg to geranier i Lidl, da de blomstrede viste det sig, at jeg selv havde dem i bunkevis. Det er surt at få forkerte planter.
  Min New Dawn er ikke sprunget ud endnu.
  Bliver din Bowl og Beauty ved med at se sådan ud? Jeg synes min er tilbøjelig til at blive for voldsom i blomsten og ikke så køn mere.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej det er jo netop det. Det er ikke planten der skuffer, men havde jeg vidst, den havde den farve, skulle den have stået et andet sted. Når jeg tænker nærmere over det, tror jeg faktisk, at "Bowl of Beauty" folder blomsten så meget ud over et par dage, at kronbladene sidder næsten vandret.

   Slet
 2. Hvor har du dog mange smukke blomster.
  Gasplanten skal jeg da hvis have kigget efter.
  Sød lille nisse.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
 3. Skønne billeder. Jeg syntes nu også din Gasplante var smuk i den "forkerte" farve, men det er rigtigt, at man kigger noget, når der kommer noget andet end forventet. Her blev en lyserød Lupin meget mørkeblå og den havde jeg masser af i forvejen :)

  Flotte Pæoner du har dig.

  Mange hilsner
  Lise Lotte

  SvarSlet