Sider

onsdag den 15. august 2012

Augusthaven.

Høsten er i gang, og forsommerens stauder er blevet klippet tilbage. Men der er stadig masser af blomster at fryde sig over derude. De bliver nu afløst af eftersommerens buske og blomster.Konvalbusk (Clethra alnifolia "Clea") startede med at blomstre d. 14. De sidste par år ville den ikke rigtig trives der, hvor den stod, så den blev flyttet og fik lidt mere spagnum ned i plantehullet, så nu kvitterer den med en blomstring.
Hibiscus syr. "White Chiffon" var såmen bare et lille tørstigt pjok til 20 kr., som jeg fandt i Rema for måske syv år siden. Den lignede ærlig talt ikke en, der vidste, om den ville gro eller ej. Men den er da kommet meget godt til hægterne ik´? I får den også lige i nærbillede.
Den er jeg glad for, at jeg fandt.En af dens naboer er Fuksia (Fuchsia magellanica "Riccartonii"). Billedet er ti dage gammelt, så den er sprunget mere ud i dag.

Gladiolusen "Fiorentina" får mange blomster i år.Dahlia "Friquolet" har fået sin første blomst. Det er den af mine dahliaer, som jeg bedst kan lide.Dagliljerne er ved at takke af nu. "Final Touch" - som er den seneste af dem - sprang ud for en uges tid siden.Høstanemonen har også blomstret siden begyndelsen af august. Billedet er ti dage gammelt.I stenbedet har sølvtidslen (Carlina acaulis ssp. "Simplex") nu åbnet blomsten helt. Noget der så absolut taler til dens fordel. I bunden er det krybeklokke, som desværre er afblomstret. Sidste år holdt blomsterne lidt længere.Kinesisk Sankthansurt Sedum spectabile "Xenox" med husløg (Sempervivum montanum) i baggrunden.Jeg vil slutte min tur med et foto af denne kaktus, som jeg ikke ved hvad hedder. Den blomstrer hvert år ude i haven.

Hav det godt derude.
4 kommentarer:

 1. Hej Mai
  Fine billeder, det ser godt ud. Min konvalbusk er ikke i blomst endnu, men den syriske rose er godt i gang. Den hvide du viser er vældig fin, det er utroligt som de kan vokse til, når det har set så sølle ud. Heldigvis gør de det ofte.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Ja de fleste gange får små kedelige planter fornyede kræfter, når de kommer ud i havejord og får noget lys og vand. Den har forresten et par gange i de senere år kastet frø, som er spiret. Næste gang vil jeg prøve at potte et par stykker og se, hvilken blomst den får. En frøplante kunne måske give en spændende variant.

   Slet
 2. Utrolig flot syrisk rose du har. Selv har jeg to stykker, men de er blot nogle puslinge endnu. Håber også de gror lige så godt til som din har gjort.
  Og nu har jeg fået mig meldt som fast læser... :o)

  SvarSlet
 3. Hej Mai. Ja jeg er også vild med den flotte hvide Ryriske rose. Det er da utroligt som den er kommet med. Måske man skal holde udkigt. Den ville passe godt sammen med min nye Sommefuglebuske af de nye, som ikke bliver så høje.

  Mange havehilsner
  Lise Lotte

  SvarSlet