Sider

fredag den 3. august 2012

Stauder og flere liljer.

De sidste fjorten dage har vi haft fuld kalender. Og mens vi har rendt ud og ind af dørene har haven haft næsten lige så travlt.

Jeg nåede lige at snuppe et par foto den 20. juli inden vi tog i revy i Nykøbing sammen med mine arbejdskammerater. Her Strawberry Candy i fuldt flor.Denne røde hør er en frøling, som jeg ikke havde ventet at se mere til. Jeg såede nogle for et par år siden, men sidste år var der ikke nogle, der spirede frem, så jeg havde ikke troet, at der stadig var spiredygtige frø i jorden. Men velkommen tilbage.

Vandmelonerne mangler lige det sidste i at være modne.


Den 22. juli gav en af mine nevøer morgenkaffe i anledning af sin 17 års fødselsdag. Da vi kom hjem blev vi budt velkommen af den smukke "Golden Splendour".


Den 23. sprang denne lilje ud. I følge løgposen burde det være "Avocado". Men jeg har min tvivl. Den er mere gul i virkeligheden end fotoet på etiketten og den mangler alle prikkerne. Jeg er nu glad for den alligevel.


Mange af Ensianens blomster er nu sprunget ud."Frans Hals" soler sig.I staudebedet er kattehale "Robert" nu sprunget helt ud.

Den 24. juli var der lige nogle bøffer, der skulle grilles. Sikke en uskik at kolleger finder på sådan noget efter fyr-aften. Det var for resten rigtig hyggeligt.
Dagens nyudsprungne daglilje er "Pink Damask.

Den 27. smuttede vi ind til en af drengene i København, hvor vi overnattede og forsatte derfra til fætter - kusinefest i Hørsholm den 28. Den 29. var vi godt brugte.

Så der var bare dømt afslapning - nåh ja - og så lidt nussen rundt i haven.  Her en venusvogn eller stormhat som andre kalder den sammen med drejeblomst.


Og her fra en lidt anden vinkel sammen med en ukendt høstfloks fra min mors have.En anden høstfloks sammen med perlekurv.Solhat "Magnus" er for en gangs skyld indstillet på at få mere end et par blomster.


Lampepudser og høstfloks "Orange Perfection" i baggrunden.Hvis der ikke er andre, der har udnyttet det våde efterår og den sidste måneds mange mm. regn, så har min ballonklokke. De sidste par år har den holdt sig pænt nede omkring de 50 - 60 forventede cm, men sådan havde den ikke planlagt det i år. Én meter blev det til. Tosset ser det ud, når den står og stritter helt ude ved kanten med solhat "Baby swan white" nærmest som bunddække. Men nu skal man jo ikke være ked af, at der bliver lidt frodigt, og næste år falder den såmen nok tilbage i sine vante folder.
Man kan jo altid diskutere om sølvtidsel "Simplex" falder i kategorien smuk. Jeg havde plads til lidt mere i stenbedet, så jeg købte den i foråret og har været lidt spændt på den. Ind til videre har den i hvert fald fundet sig godt til rette. I baggrunden er det soløje "Mette" som bare blomstre i det uendelige og guldvalmue (desværre uden for "åbningstid").


Men "Nippon" kan jeg blive ved med at beundre. (Jeg regner jeg da med, at den hedder Nippon, selv om fotoet på posen har en svag rosa stribe langs kanten, som jeg ikke kan se på min lilje). 

Hav det godt derude.


1 kommentar:

  1. Jeg skal da love for, at der er sket meget både hos jer og hos planterne.
    Liljerne synes jeg heller ikke, man kan regne med. Det der står på posen, er ikke altid det samme som det, blomsten viser, men pyt bare de er smukke, og det er de heldigvis.
    White Swan er flot og stor og kraftig, dejligt. Min ensian blev hvid og ikke fint blå som din.

    SvarSlet