Sider

mandag den 22. oktober 2012

Efterår - og lidt kuk i kalenderen.

Her sidst i oktober begynder det at tynde ud i blomsterfloret. Kaktus og fuksia er flyttet ind for et par uger siden, og selv om vi i lørdags havde op mod 20 grader, har vejrudsigten nu lovet minusgrader om natten sidst på ugen. Så nu kommer turen også til geoginer, montbretia, begonier og gladiolus. Inden efteråret viser sig fra sin mere barske side, gik  jeg lige en tur med kameraet. Årets sidste stenbedsplanter er nu startet med at blomstre. 


Høststenbræk (Saxifraga cortusifolia var. fortunei) startede med at blomstre for et par dage siden.


 
Og her er det stenurten (Sedum sieboldii Mediovariegatum) som nu har blomstret et par uger.
 
 
 
Hortensiaen, som startede med at blomstre tilbage i juli, har stadig et par blomster tilbage, og er nu trukket i efterårsdragt. Sikke en farve. Sammen med det gule løv på klatrehortensiaen - som står et lille stykke derfra - er det et helt festfyrværkeri.
 Lyngasters (Aster vimineus Lovely) står i fuldt flor.


 
 Pudeaster (Aster dumosus Prof. Anton Kippenberg) synger snart på sidste vers for i år.
 
 
 
 Og denne chrysantemum er lige startet med at blomstre. I baggrunden kan skabiosen lidt endnu.I stenbedet er have-auriklen -og krybeklokken igang med deres anden blomstring i år.
Se alt det er der ikke de store overraskelser i.

 
Ugens joker er denne. Jeg købte og satte nogle franske anemoner sent i foråret. Og jeg ventede meget længe på bare et lille bitte livstegn. De kom da også op til sidst. Bladene. Men så skete der ikke mere. Egentlig følte jeg mig lidt snydt, men havde vel selv været lidt ude om det. I lørdags ville jeg så lige rive de visne blade lidt sammen nede i det hjørne, hvor jeg satte dem. Og prøv lige at se, hvad der stod nede mellem bladene. De sidste blade er ikke faldet ned fra træerne endnu, så den får snart dyne på igen, men den lille knop bliver vel desværre ødelagt af  det vejr vi har i vente. For min - og anemonens skyld må de kolde nætter godt vente længe endnu.

5 kommentarer:

 1. Den gør da hvad den kan den lille franske anemone, jeg har også somme tider haft blomst i dem i efteråret.
  Den Saxifraga har jeg også, jeg har delt og delt, så den er flere steder i haven. Tak for navnet det kendte jeg ikke :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme. Ja jeg er glad for, at den lille anemone titter frem, selv om den nok har det lidt koldt om tæerne efterhånden.

   Slet
 2. Gode billeder af de sidste af havens blomster.
  Hvor er krybeklokken dog smuk.
  Tager du dine montbretia op? Det gør jeg aldrig.
  Tak for kigget.
  H en god dag.

  SvarSlet
 3. Tak skal du have. Ja nu er der kun et par chrysantemum tilbage som ikke er startet med at blomstre. Krybeklokken er jeg rigtig glad for. Den blomstre rigtig længe. Tager kun en pause mens det er mest varmt og tørt. Ja jeg har i flere år taget mine montbretia op. Sidste år var der dog et par løg, som ikke kom med ind, og de har klaret sig fint. Denne gang er det lige så meget fordi, jeg er i gang med at rette op på et par skønhedsfejl.

  SvarSlet
 4. Takk for hyggelig kommentar i bloggen min! Jeg har lagt meg til som følger av bloggen din :-)
  Du har mange flotte planter i hagen din! Ha en fin helg!

  SvarSlet