Sider

tirsdag den 22. januar 2013

Et år i Blogland.

Det er nu et år siden, at jeg tog mod til mig og udgav første indlæg. Det har jeg bestemt ikke fortrudt. Det har været et dejligt år med søde kommentarer. Tak til Jer allesammen.
Blogland er et rigtig rart og hyggeligt sted med masser af inspiration, humoristiske kommentarer, hjælpsomhed og gode råd netop når de er dyrest, spændende indslag om nyheder og links til spændende sider i cyberspace, smukke foto, indlevelse og forståelse.
Det har været et år, hvor jeg er blevet opmærksom på detaljer og små hovsa'er, når jeg har set haven gennem en kameralinse for at tage foto, som jeg havde tænkt mig at lægge ud på bloggen. Vinkler der ikke var så heldige rent farve-mæssigt. Så i efteråret blev der flyttet rundt på en hel del og snoldet for at fylde nogle af de bare pletter. Så nu glæder jeg mig til at se resultatet, når kong vinter trækker sig tilbage.
Noget jeg også glæder mig meget til at se, er den smukke mjødurt, som jeg fik forærende af Lisbeth fra Høneballehaven.

Den ventede, da jeg kom hjem den 10. januar, lige inden vi fik nattefrost. Hun viser den i blomst i sit indlæg fra d. 6. januar.
Der er ikke så meget at vise fra haven idag, så I får i stedet nogle foto fra året, der gik.

Bonderose og porcelænsblomst den 24. maj.


Stenbed 31. maj.

Min farmors rose.


"African Queen" 18. juli.


Staudebed 2. august.


En af de større ting, jeg fik gjort alvor af i 2012, var at få fjernet ca 20 m2 trædebregne, som dannede bunddække mellem dagliljer og liljer. Så her fik jeg masser af bar jord til at plante i. Dejligt. I september da jeg var ude at snolde, fandt jeg planter til nogle af hullerne. Blandt andet blå hør "Saphir" og alunrod "Palace Purple". Under den store rokade i september flyttede jeg også nogle planter, som før stod andre steder i haven, hen i bedet blandt andet skabiose "Miss. Willmott", potentil "Red Ace" og en iris som jeg mener må være iris orientalis "Gigantea". Og så er kejserkronen kommet ind i bedet også. Jeg tror, at det bliver godt. Her er det "Pink Damask" sammen med russisk mandstro den 6. august. Til venstre i billedet står der en Genista og i baggrunden en vortemælk "Purpurea".


Jeg fik også lavet et nyt bed. Det starter med en påskeklokke. I marts blomstrer hvid vibeæg og porcelænshyacint og med lidt held også kæmpestenbræk "Bressingham White" (hvis frosten lader den være). Så kommer rhododendron sidst i april og snart efter forhåbentlig også Osmanthus. Det ser ud til, at den allerede har fået det en smule bedre nu, da den står et sted med lidt mere fugtighed i jorden. I august starter irsk lyng med at blomstre. Jeg glæder mig til at se hvordan det kommer til at se ud.Hav det godt der ude.


7 kommentarer:

 1. Dejlige sommerbilleder! Og, ja, Blogland, er det dejligt sted at være :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Nu går det den rigtige vej, og lige pludselig kan vi igen komme ud og nyde vejret, og alt det der er på vej op. Imens vi venter, kan vi få mange dejlige timer til at gå med at samle inspiration på alle de mange fine blogs og planlægge de projekter, vi gerne vil i gang med.

   Slet
 2. Bloggland er et flott sted å være sammen med andre som har hageinteresse! Fine bilder du viser fra i sommer. Deilig å se på sånne bilder midt på vinteren.

  Ha en god aften!

  SvarSlet
 3. Tillykke med dit første år, jeg kan godt huske, da du kom med, og jeg begyndte at kommentere hos dig.
  Fine sommerbilleder du viser, stenbedet synes jeg især er flot. Osmanthus jeg kan godt huske, du har vist den før, den er stor og flot i forhold til min lille.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Stenbedet er jeg rigtig glad for. Der er stadig et par huller, jeg gerne vil have fyldt ud, når jeg finder nogle planter, der lige passer ind der. Ja noget størrelse er der da kommet på Osmanthus'en, men den er stadig lidt vel åben. Håber at den kommer til at se lidt mere sund ud i løbet af året. Jeg tror at det allerede har hjulpet lidt, men det er måske ønsketænkning. Det ville være dejligt, hvis den ville blomstre i år. Den var så flot den dag jeg købte den.

   Slet
 4. Hej May - tak for din kommentar på min blog. Jeg tror ikke, at jeg har været opmærksom på din egen fine blog, som jeg kan forstå har 1-års jubilæum. Har du ikke som mig oplevet, at du er mere opmærksom på, hvad der sker i haven året rundt, efter at du startede din blog?

  SvarSlet
 5. Tak skal du have. Både ja og nej. Jeg har i flere år været en tur rundt i haven næsten dagligt, i den del af året hvor der sker mest, for at se om de blomster, der var lige ved at springe ud, var sprunget ud i løbet af natten, eller om noget manglede vand. Jeg har også som regel haft et kamera med, mest fordi det er en nem måde at huske den nøjagtige farve på, når jeg i perioder med regn og kulde har siddet og planlagt, hvad jeg gerne har villet flytte rundt på. Men efter at jeg har startet bloggen, er jeg nok i vinterperioden blevet mere nysgerrig efter at se, om der mon ikke var bare en lille spire på vej. Og jeg er nok også blevet mere obs på, hvornår de enkelte planter tager sig allerbedst ud og hvordan de passer ind i helheds udtrykket.

  SvarSlet