Sider

søndag den 28. juli 2013

Sommerfugle-vrimmel.


Egentlig burde jeg have brugt week-enden på blandt andet at få klippet noget af alt det visne væk, men med op til 32 grader lørdag eftermiddag (det viste vores termometer i hvert fald) så var energien ikke overvældende. Sommerfuglene i sommerfuglebusken udviste til gengæld en enorm aktivitet. Man skulle næsten tro, at der var kaldt sammen til sommerfugle-træf i den næsten helt vindstille eftermiddagshede.Så jeg lod saks være saks og gik på sommerfuglejagt med kameraet. Det endte selvfølgelig med, at der gik sport i det.


Til venstre er det dagpåfugleøje. Den fine orange til højre lykkedes det mig ikke at slå op nogen steder.


Det var ikke kun i sommerfuglebusken, at der var travlhed. Den lille blå, som vist hedder blåfugl, flaksede rundt i brudesløren og i skønhedsøjen var en lille brun med et par mørke ringe på vingerne meget optaget.Den store kålsommerfugl har det med at klappe vingerne sammen, når den har sat sig i en blomst. Tidselfuglen er til gengæld ikke ked af at vise sine flotte tegninger på vingerne frem.

I morges prøvede jeg at få lidt flere billeder, men det har luftet en del, så selv om sommerfuglene blev siddende pænt, til jeg havde prøvet at tage et billede, så blev det ikke så vellykket. Her er det en admiral med hovedet nedad.

Hav det godt derude.


4 kommentarer:

 1. Sikke mange forskellige sommerfugle du har - flot fanget :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Det var først, da jeg begyndte at tage foto af dem, at jeg fandt ud af, at der var et par stykker, som jeg ikke ser næsten hvert år.

   Slet
 2. Flotte sommerfuglebilleder. Ja det er for varmt til at lave noget om dagen, jeg laver mest om aftenen i denne tid, ja og vander.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Ja hen efter spisetid er det meget mere behageligt at komme ud. Her har vi også vandet en del. Vi fik lidt regn i torsdags og en tordenbyge i lørdags, men der er stadig underskud på kontoen.

   Slet