Sider

onsdag den 23. oktober 2013

En efterårs-buket.

Hvor er det bare fantastisk, at termometeret stadig kan nå op på 17 grader, selvom vi er ved at være i slutningen af oktober. Vi har jo fået i både pose og sæk efter en så lang og solrig sommer. Der er stadig noget at nyde på en tur rundt i haven sidst på eftermiddagen.


Chokoladeblomsten købte jeg tilbage i starten af juni - i blomst- og den blomstre stadig, fordi vi har været så heldige, at nattefrosten ikke har været et smut forbi endnu. Den er allerede blevet en af mine favoritter.


Ikke så langt derfra står tæppe-pileurten. Den er netop afblomstret, men den har også gjort det godt. Den startede med at blomstre den 2. juni. Selv om den er afblomstret, synes jeg at aksene er dekorative lidt endnu, så de bliver ikke klippet af lige med det samme.


Fuksiaen står og lyser fint op. Sidste år havde en kraftig blæst knækket de fleste af grenene af nede ved roden på det her tidspunkt. Så jeg værdsætter den måske endnu mere i år, hvor den stadig står så flot.


Storkenæb "Beholders Eye" er også en af dem der bare bliver ved og ved.


Rosa "Candella" er ikke helt så kraftig i farven længere, men den er stadig smuk.


Krybeklokken og


stjerneklokke har også masser af mod på at fortsætte.


Men efteråret fornægter sig ikke. Den tidligste chrysantemum har nu blomstret et stykke tid. Og høstanemonerne er ved at se trætte ud.


Den seneste stenurt er sprunget ud.


Og vinter-snebollen som jeg købte sidste efterår står nu med en masse knopper. Jeg glæder mig meget til at den springer ud.
Hav en god aften der ude.

3 kommentarer:

 1. Hej May
  Du har jo meget i blomst endnu, det er dejligt med det milde efterår. Din stenurt ser sjov ud, sådan en har jeg ikke set før. Det sidste billede ligner en Skimmia, men du kalder den en vintersnebolle, så det kan jo ikke passe, at det er en Skimmia, tror jeg da.

  SvarSlet
 2. Ja der er da heldigvis stadig noget endnu. Lige nu er det rusk og regn udenfor, men formiddagen har været lun med solskin. Jeg kan godt se ligheden mellem den vintersnebolle (Viburnum tinus "Spirit") som jeg har og en skimmia, men blomsterne sidder i mere flade skærme og har samme facon som blomsterne i en duft-snebolle. Den kom heldigvis gennem den første vinter, selv om det gik lidt ud over symmetrien i grenene.

  SvarSlet
 3. Så nåede jeg lige til din blog.
  Dejlige billeder. ÅH hvor jeg glæder mig til vi igen kan få blomster at se i haven.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet