Sider

mandag den 28. juli 2014

Sommer-hilsen fra en sydhavsø.

Lige et lille opsamlings-heat herfra mens alting er på tørkegrænsen, og vandregningen bare stiger og stiger i takt med termometret. 


Jeg kom lige i tanke om, at jeg slet ikke har vist, hvor fint mjødurten fra Lisbeth fra Høneballehaven har blomstret. Lige bag ved står Cimicifuga ramosa Chocoholic som trods den meget tørre sommer heldigvis ser fin ud endnu.Haven lidt på tværs grundlovsdag


Jeg mener, at jeg i sidste indlæg skrev, at vi ikke havde fået lavet have-bassinet helt færdigt. Vi mangler stadig at finde de helt rigtige sten til kanterne, men det er nøkkerosen da heldigvis ligeglad med. Den har haft to blomster og der er en tredie knop på vej. Jeg håber, at den når at udvikle sig. Der står en ved siden af, som skulle få rosa blomster, men det bliver vist først til næste år.


"African Queen" og "Black Out" nåede liljebillerne da heldigvis ikke at finde. De har ellers været grådige i år.
"Rialto" havde ikke mange blade tilbage, da den skulle blomstre.


Dagliljerne - som har blomstret flittigt - er ved at takke af for denne gang. Det øverste foto er fra den 23. og det nederste er fra den 17.
Mens vi venter på, at de sidste gladiolus og dahlia springer ud, får I lige et solskins-billede af Hosta fortunei "Aureomarginata". Og lige om lidt er der plantemarkeder igen. 

Hav det godt der ude.


4 kommentarer:

 1. Billedet fra grundlovsdag er utrolig smukt. Det er sjovt at se billeder fra en længere periode, når man er vant til de helt dagsaktuelle billeder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Den ene dag er forsvundet efter den anden, uden at jeg har taget mig tid til at få skrevet nogle indlæg, så jeg har prøvet at finde nogle af de mange foto fra de sidste par måneder.

   Slet
 2. Jeg kunne ikke en gang huske, at jeg har sendt mjødurten til dig, den ser ud til at trives godt, det samme gør dagliljerne og liljerne, nogen af mine blev desværre også ædt af liljebiller.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja mjødurten, som jeg er blevet rigtig glad for, har blomstret så fint. Jeg havde været rundt at samle biller i starten og var lidt overrasket over, at jeg ikke fandt så mange. Jeg gad nok vide, hvornår de bæster har sneget sig til at lægge så mange æg.

   Slet