Sider

torsdag den 16. oktober 2014

Det er ganske vist.


Selv om efteråret ikke har vist sig fra sin værste side her endnu, kan vi alligevel ikke komme uden om, at vi er midt i det.
Det vil sige fuksia´erne har ikke opdaget det endnu. Faktisk er den rød / lilla først startet med at blomstre for tre uger siden. Egentlig havde jeg helt opgivet at den ville blomstre i år.
Og Hosta "Hadspen Hawk", som jeg først har plantet i år, havde jeg bestemt ikke forventet at se i blomst på denne årstid. Men det ser ud til, at den har besluttet sig for at springe ud en af de nærmeste dage. Spændende. Er det mon helt efter reglerne?
En som bedre har fulgt med i årstidernes skiften er denne lille stenbedsplante til højre med det pudsige navn kinesisk narrehat (Orostachys iwarenge),


I staudebedet er der også meldt efterår, selv om den røde røllike har fået sin forsommer kulør igen efter, at den har været klippet ned, og vi har fået noget regn. Men det er mere regelen end undtagelsen.
Måske kan nogen huske, at jeg for et par år siden købte en Viburnum tinus "Spirit", som jeg - efter adskillige overvejelser og råd fra Lisbeth fra "Høneballehaven, tror jeg det var - valgte at plante direkte ud i haven, selv om jeg var lidt nervøs for, om den var vinterhårdfør nok. Det er gået rigtigt fint. Den fik ganske vist en lidt kedelig facon efter den første vinter, men nu er den bare så fin med sine blåsorte frugter og næste års blomsterknopper.

Hav det godt derude.


2 kommentarer:

  1. Nej hvor er den fin, har jeg virkelig rådet dig til at købe den, ja måske. Jeg har selv en del Viburnum her hos mig, men ikke "Spirit"

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja jeg er bare så glad for, at den er kommet godt i gang og trives. Nja, ikke til at købe den, for jeg var allerede faldet pladask for den på planteskolen. Det var først, da jeg slog den op på nettet og læste om andre haveejere, der havde haft den triste oplevelse, at den var død, og at nogle mente, at den var mere velegnet i en havestue, at jeg blev nervøs og overvejede at plante den i en krukke, så jeg kunne flytte den ind om vinteren. Da jeg luftede mine bekymringer på bloggen, er det, at jeg mener, du kommenterede, at du i mit sted nok ville plante den direkte ud i haven. Og yes med grandække har den klaret det super fint.

      Slet