Sider

søndag den 19. oktober 2014

Ind til mere tørre og lune omgivelser.


Når sommertiden er ved at slutte, og urene og havemøblerne skal sættes tilbage, flytter jeg også de sidste sukkulenter og kaktusser ind fra have og drivhus igen. De har rigtig nydt sommerhalvåret ude i den lange, varme og solrige sommer.Efter lidt surfen rundt på nettet mener jeg, at den her hedder Crassula undulatifolia "Blue Bird". Den har stået ude i drivhuset fra starten af maj og kom nok ind for cirka tre uger siden. Nu kvitterer den for sommerferien med en masse fine små knopper, som snart springer ud. Blomsten er lyserød og minder om blomster i stenurt, som den også er en fjern slægtning til.En kaktus som jeg har fået forærende, og som jeg ikke har noget navn på, har også stået i drivhuset og sat fine knopper.Det er ikke så tydeligt på fotoet, men denne fine lave kaktus - som har stået ude i bedet sammen med de andre kaktus, indtil det begyndte at regne vedvarende for snart fjorten dage siden - har sat en forsigtig lille knop. De sidste fjorten dage har den stået på terrassen og tørret lidt. Vi købte den i foråret, så jeg glæder mig til at se, når den springer ud.

En anden ny kaktus som det slet ikke var nemt at få et tydeligt foto af. I får det lige fra to vinkler så det måske er til at finde den grønne blomst.Måske har I set de fine blomster før, for fotoet er fra 27. maj sidste år. Den har også blomstret i år, men jeg fik ikke taget noget foto.Er det ikke bare imponerende. Denne smukke blomst fra den 7. juni er større end kaktusen. Desværre holden blomsten kun cirka 24 timer. Som regel springer den ud et sted mellem klokken otte og ni om aftenen, og næste aften er det slut. Heldigvis kommer der somme tider flere knopper.

Hav det godt der ude.


8 kommentarer:

 1. Nå du samler på kaktus, ja men de er da også flotte med blomster i, men de stikker, så jeg er ikke så meget for kaktus. Jule, påske og novemberkaktus har jeg dog :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det kræver lidt forsigtighed, når de skal flyttes, hvis man ikke vil have fingrene fyldt med torne. Når man ser de smukke blomster, så glemmer jeg i hvert fald de gange, jeg er blevet stukket. Egentlig startede det med, at vi havde fundet et par store sten, der fortjente at ligge, så man lagde mærke til dem. Det blev så et sted, hvor der er mest sol, og mange kaktus stammer jo fra tørre og stenede områder med klipper.

   Slet
 2. Fine billeder af dine sukkulenter. Dem gør jeg ikke meget i, selvom jeg i grunden godt kan lide dem. Derimod kender jeg udmærket det der med at skulle have ryddet drivhuset, så de vintersarte krukker kan komme ind bag bobleplasten.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, ja det er nu, man skal prøve at finde et godt sted til det, der ikke kan tåle at blive ude i den våde kulde. Selv om jeg hvert forår sætter mig for, at nu skal vi ikke have flere planter, der ikke kan overvintre ude, så ender det igen i år med, at jeg skal finde plads til lidt flere end sidste år. For eksempel købte vi en Pennisetum setaceum "Rubrum" på et plantemarked. Der er i følge nettet ingen vej uden om at flytte den ind. Sidste år tog jeg chancen og lod være med at flytte min Agapanthus ind. Det havde nær taget pippet fra den . 80% af den rådnede i roden, så den succes skal jeg ikke havde gentaget.

   Slet
 3. Det er en spændende gruppe planter, du viser, og så får de utrolige flotte blomster. Jeg har kun en enkelt kaktus tilbage men på et tidspunkt da min søn synes, de var rigtige interssante, havde vi en pæn samling og en to meter høj cowboykaktus!. Men i haven er der flere hårdføre sukkulenter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja kaktusens blomster er meget smukke. Jeg bliver lige betaget hver gang, når de sarte blomster folder sig ud.

   Slet
 4. Så mange spennende og flotte sukkulenter og kaktus du har! Jeg samlet på det en gang i tiden jeg også, men nå er det ikke så mange jeg har igjen. Men jeg har sånne som du viser som vi kaller novemberkaktus. Tror de heter noe sånt som Schlumbergera på latin. Jeg har plantet tre i sammen som blomstrer nå :)
  Ha en god dag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have og tak for navnet. Det fik mig til at kigge forbi nettet, og der opdagede jeg til min overraskelse, at novemberkaktus og påskekaktus ikke bare blomstrer på hvert sit tidspunkt, men at der også er forskel i bladfacon og at de hører til hver sin slægt.

   Slet