Sider

søndag den 18. januar 2015

Havefoto fra året der gik. 


Mens vi venter på den vinter, der måske kommer nu, fandt jeg lige lidt billeder fra 2014. Nogle af dem har I måske set før, men jeg håber, at det går alligevel. 

Julerose 27. december 2013
Vinterjasmin

Vinter jasminen startede med at springe ud den 23. januar, men jeg har ikke fået noteret, hvornår billedet er fra. Måske fra starten af marts. 

Krokus 23. februar
Ukendt kalkkarse 21. februar


Lyserøde hyacinter ca. 20. marts
Peberbusk 16. martsForårsbed 6. april
Iris "Pastel Charme" 30. april                                                     
Træpæon "Zhu Sha Lei" 3. maj
Iris "Superstition" 23. majAdmiral 10. juni
11. juni


Lilje "Avocado" 11. juli
Stormhat og lampepudser 16. juli.Stolt kavaler starten af august
Ballonklokke starten af august

Opret skovranke 4. september


Montbretia omkring 10. september
Chrysantemum 16. oktoberOg som rosinen i pølseenden denne vinterasters, som jeg ikke har noget sortsnavn på, men som har jeg kendt, al den tid jeg kan huske. De første blomster sprang ud 15. oktober, så den har jeg valgt som repræsentant for november.


Hav det godt derude.


4 kommentarer:

 1. Ingen tvivl om, at 2014 var et herligt haveår. Jeg er især imponeret af din flotte vinterjasmin. Vores er en riset og forpjusket sag, som jeg har plantet om flere gange.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vinterjasminen er ikke andet end et par år endnu, men jeg håber, at den bliver ved med at blomstre lige så fint som sidste vinter. Indtil videre er der ikke nogen knopper, der er begyndt at springe ud. Jeg har læst (kan ikke huske hvor), at man skal klippe de fjorgamle afblomstrede skud af efter blomstring og så binde årsskuddene op. Så det prøver jeg. Den står på sydsiden, og så har vi en del ler i jorden. Håber at jeres kommer på bedre tanker og viser sig fra sin pæne side. De er så smukke når de vil.

   Slet
 2. Fin årskavalkade. Den vinterasters findes i mange gamle landbohaver. Opret skovranke har jeg ikke hørt om før, den ser fin ud.
  God dag til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Skovranken var også ny for mig. Det er en, jeg var så heldig at finde på plantemarked sidst på sommeren. Jeg har lige været henne og lede bunken af etiketter igennem, men måske var der ikke nogen etiket ved. Da jeg kom hjem var jeg inde at surfe på nettet (jeg skulle jo vide, hvordan den helst vil have det) og den ligner på en prik Clematis stans. Da jeg ledte efter Clematis stans på wikipedia dukkede det danske navn op. Det ser ud til, at den stammer fra Japan og gerne vil have muldet, fugtig jord med dræn. Afhængig af hvor godt den har det, er det enten en staude, en halvbusk eller en busk. Jeg er super glad for den. Nu håber jeg bare at den er glad for at vokse her.

   Slet