Sider

onsdag den 22. april 2015

Aurora på visit.

Efter en fantastisk dag med sol og en herlig masse havearbejde havde jeg lige sat mig ned et øjeblik sidst på eftermiddagen, inden jeg var nødt til at stoppe for i dag, da jeg fik øje på en sommerfugl. Der har været flere de sidste par dage,  men denne var ikke én af dem, der plejer at dukke op. En køn lille fugl med gule vingespidser.


Med kameraet, som stort set altid er med i haven, lykkedes det mig at snige mig så tæt på, at det var til at fange øjeblikket. I følge nettet er det en aurora han som sikkert har været ud at spejde efter en hun. Selv om den skulle være almindelig, kan jeg ikke huske, at jeg har set den før.

Hav det godt der ude i forårssolen.

4 kommentarer:

 1. Nej hvor er du heldig, den har vi heller ikke set i vores have, men netop i formiddags besøgte vi vores venner, han fortalte, at han lige havde set en Aurora sommerfugl. Også en citronsommerfugl havde han set.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg følte mig virkelig heldig. Den er så køn. Citronsommerfuglen har jeg hørt om, men aldrig set på andet end foto. Det kunne være sjovt hvis den også lægger vejen forbi en dag.

   Slet
 2. Jeg har altså aldrig set den eller hørt om den før. Den ville jeg også have lagt mærke til hvis den kom flagrende. Dejligt du nåede at "fange" den med kameraet. Citronsommerfuglen som Lisbeth nævner, har jeg set en enkelt af i år. Syntes de plejer at være synlige i foråret og så ser jeg dem ikke mere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den var også helt ukendt for mig, og det var dens fine gule farve, der fangede min opmærksomhed. Jeg måtte ind på nettet for at få sat et navn på den. Der stod den beskrevet som typisk i slutningen af april og ind i maj måned. Som jeg forstod det, er der kun en generation om året. Citronsommerfuglen har jeg stadig tilgode at se i virkeligheden.

   Slet