Sider

søndag den 12. april 2015

En fantastisk forårs-weekend og en kasse med små ny.


Denne lille opstammede kirsebær, som bare måtte med hjem, da jeg var oppe og købe ekstra roser sidste week-end, er nu næsten sprunget helt ud.


Og Narcisserne blomstrer om kap med snepryd.

I slutningen af marts vovede jeg mig ind på en hjemmeside med en herlig masse skønne, smukke og spændende planter.
Jeg har ikke købt planter over nettet før, men alligevel begyndte klik-fingeren I ved nok at klikke af derned ad. Der er jo heldigvis stadig en masse bar jord her og der, så når både stort og småt var talt sammen, blev listen hurtigt lang:

Brunnera macrophylla "Variegata", Knautia macedonica "Mars Midget", Delphinium pacific "Galahad", Lysimachia clethroides og Digitalis purpurea "Snow Timple" til staudebedet.

Campanula pulla og Soldanella montana "Spring Symphony" til stenbedet og "Potentilla "Majlands  Variety" kunne lige passe ind sammen med nogle andre stenbedsplanter i forhaven.

Primula beesiana, Primula japonica" Postford White", Anemone blanda "White splenden" og 
Primula rosea "Gigas" til bedene med Rhododendron.

Thalichtrum delavayi "Album" ned til et mere fugtigt hjørne.

Zigadenus elegans, Campanula punctata "Rubriflora", Penstemon digitalis "Husker Red" og Verbascum phoenicum "Violetta" kunne jeg også lige finde plads til.

Torsdag lå der en mail om, at de planter, jeg havde bestilt var sendt samme eftermiddag, så det kunne ikke gå hurtigt nok med at få fri i det skønne vejr, vi havde i fredags. Jubii pakken var allerede kommet, så jeg gik igang med at plante allerede samme eftermiddag og gjorde det færdig i går. Og med et par millimeter regn oven i i går aftes kunne det ikke blive bedre. 


"Gigas" var næsten sprunget ud, da den blev pakket ud. 

Håber at I også har haft en herlig travl forårs week-end i haven.

4 kommentarer:

 1. Den kirsebær købte jeg sidste år, den blomstrer også nu, den er så fin.
  Nå du har haft gang i klikfingeren, det skal nok blive flot med de planter, du har købt.

  SvarSlet
 2. Ja det lille kirsebærtræ er allerede blevet en af mine yndlinge. Ja og det bliver sikkert ikke sidste gang, at jeg køber noget over nettet. Pakken var heldigvis hurtigt fremme, og de så rigtig fine ud. Jeg glæder mig allerede til, at det hele springer ud hen over året. Jeg håber, at det kommer til at se rigtig godt ud.

  SvarSlet
 3. Du må siges at være lærenem med alle de planter, du har skaffet hjem. Kirsebærtræet er et smukt syn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gik som en leg. Hvis de have haft et par flere af dem, der står på min laaange ønskeseddel, var pakken blevet endnu større. Ja jeg er super glad for, at planteskolen havde sat kirsebærtræerne på et strategisk godt sted, så jeg ikke kunne undgå at forelske mig.

   Slet