Sider

torsdag den 16. april 2015

En lille håndfuld af de fine hvide.

Selv om blæsten driller og får forårsluften til at føles isnende kold, lige så snart man kommer ud, hvor der ikke er læ, er det nu alligevel fint, at det hele springer ud i et mere normalt tempo end sidste år. Man får mere tid til at nyde alle de forårsbebudere, som en efter en springer ud.


Først lige denne fine løgplante for lige nu har mange fritillaria travlt. Her er det fritillaria uva vulpis, som så småt er ved at springe ud, og som vinden skubbede til hver gang, jeg var ved at stille skarpt.


Der er i år ved at komme lidt mere størrelse på den franske anemone. Den ville heller ikke stå stille.


En af mine yndlinge den hvide kobjælde er bare et must i forårshaven.Balkan-anemonen "White Splendens", som så småt har fundet ud af, hvad der er op, og hvad der er ned efter turen i en papkasse sidste uge, får den skarpe eftermiddags sol lige i hovedet. Den bliver jeg helt bestemt rigtig glad for.


Kæmpestenbræk "Bressingham White" blev for et par år siden flyttet om i skyggen foran huset. Det ser ud til, at den trives ganske fint med det.

Hav det godt der ude.

8 kommentarer:

 1. Fritillaria har sådan en interessant facon på blomsterstilkene, indtil de springer ud. Din hvide bergenia er så nydelig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja fritillaria har deres helt egen stil. Det er kun nogle få år siden, at jeg faldt over klokkeliljen, som den vist hedder på dansk, og jeg er rigtig glad for, at den er kommet så fint. Jeg har et par fritillaria pontica også. Den er også sød, men de er ikke kommet helt så langt endnu. De er forøvrigt kommet til at stå hvert sit sted, fordi jeg ikke kunne finde mere end et løg, da jeg ville flytte dem. Den efterladte står nu og griner af mig, der hvor den stod fra starten, så det må jeg lige have rettet op på når de er afblomstrede. Og så vil jeg se, om jeg ikke kan finde lidt flere løg, når de kan købes igen.

   Slet
 2. Ja det er svært at tage billeder i sådan et blæsevejr. White Splendour bliver du helt sikkert glad for, mine blomstrer overdådigt hos mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja bøvlet er det, når det blæser så meget, men hvis det er foråret, der kommer blæsende, så skal det være velkomment, de næste to uger holder jeg nemlig lige noget retsferie. Jeg har plantet den hvide anemone under det lille kirsebærtræ tæt på en blå balkananemone, som ser ud til at trives, så forventningerne er store.

   Slet
 3. Gode billeder trods blæsten :) - snart go' weekend... og vil i haven HELE weekenden :) :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have, de blev vist nogenlunde. Også en god week-end til dig. Her kommer den helt sikkert også til at stå på havearbejde hele week-enden. Herligt vejr i dag og de lover det vist endnu bedre i morgen.

   Slet
 4. Så mycket fint du har i trädgården, min favorit är backsippan, ett fint exemplar du har.
  Ha en skön helg!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. I må også have en herlig forårssøndag.

   Slet