Sider

mandag den 15. juni 2015

Mens hæksaksen findes frem.

Siden sidst har sommeren heldigvis listet sig ind over os. I lørdags havde vi sat næsen op efter at grille. Bøfferne var købt, men så blev det alligevel fra stegepanden. Pyt - hvem er fornærmet over ti millimeter regn, når det hele skriger på vand. Disse tre lyserøde skønheder klagede i hvert fald ikke, selv om jeg allerede havde givet dem vand.


"Kermesina Rosé",


"Rosebud"


og "Rokoko" som desværre er blevet snuppet i et alt for stærkt lys.


Mens vi er omme i forhaven snuppede jeg lige et billede af Rosenløg sammen med lavendel "Regal Splendor". I det rigtige lys klæder de hinanden så fint.


Denne have-iris, som jeg ikke har noget navn på, har blomstret for første gang i år, men er nu ved at takke af, og der er ved at være godt gang i forsommerens stauder.Først får i lige et par billeder af nogle af de planter, jeg købte i foråret. Her kongelys "Violetta".


Fingerbøl "Snow Timble", som sprang ud for et par dage siden, står strunk og knejser i staudebedet.


Campanula pulla pynter i stenbedet. Den er allerede blevet en af mine yndlinge.


Madame le Coultre - som trip trap er på vej ind til naboen - er ikke ny, men jeg er bare så glad for, at se den blomstre i år. Sidste år forsvandt knopperne på mystisk vis, lige inden den sprang ud.


Denne iris sprang ud i aftes, så i år nåede den lige at komme før chrysographes Black Form, som også står i staudebedet.Staudebedet i går formiddags inden regnen tørrede helt væk.Her aftenstemning set fra computeren den 11. juni. Iris Superstition har stået rigtig flot i år. Desværre måtte den som så ofte før lige have en støttepædagog. Nederst i billedet Stenrose. Tænk - da jeg plantede den, troede jeg, den var lidt sart. Det er der da vist ingen, der har fortalt den.


Og her i en lidt anden vinkel fra terrassen i formiddags. De hollandske iris blomstrer om kap med rosa Frisia, hemerocallis flava er ved at tage over efter de efterhånde kedelige have-iris og længst væk er den første silkepæon netop sprunget ud.


Hav det godt der ude.

6 kommentarer:

 1. Hej May
  Det ser flot ud i din have, fine oversigtsbilleder, du har sat ind. Madame le Coultre er flot, den nåede aldrig at komme op hos mig, før den gik til. Jeg må have en ny, for hvor er den fin.
  Varmt er det nu ikke endnu, men måske kommer det en gang :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Ja Madame le Coultre har en stor smuk blomst. Den var mere frodig og rigt blomstrende, der hvor den stod fra starten, men et år fik den det så tørt, at jeg faktisk troede, at den var gået ud. Så nu har den byttet plads med klatrerosen "Sympathie". Ja mon vi dog ikke får rigtige sommertemperature igen.

   Slet
 2. Der ser fantastisk ud i din have med de mange blomster og azalea. Dejligt at få navne med på de aller fleste - Rosenløg har jeg ikke kunnet huske navnet på længe.
  Madame le Coultre's blomster er bare så store! Oversigtsbillederne viser hvor flot anlagt sten og planter er i bedene og endda med fint bassin.
  Kh Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Selvfølgelig kan man ikke helt undvære det stedsegrønne for at give lidt ro, men jeg er tosset med stauder og stenbedsplanter og elsker at kunne gå ud og skære buketter. Vi er så heldige, at det er forholdsvis nemt at finde en landmand, der godt kan undvære et par sten en gang imellem, og så er det sjovt at lege med. Kommer det ikke til at virke første gang, kan det altid flyttes lidt rundt.

   Slet
 3. Så vakker hage du har, og flotte oversiktsbilder! Clematis Madame le Coultre's blomster er bare så skjønne :)

  Ha det godt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. På denne årstid præsentere det hele sig mere frodigt og friskt, selv om vi efterhånden godt kunne bruge lidt regn igen. Ja Madame le Coultre's blomster er virkelig skønne.

   Slet