Sider

onsdag den 25. januar 2012

Hvad der gemmer sig i kælderen.

På denne tid af året hvor det hele går langsomt, og der kun er få planter, der blomstre i haven, er der tid til at planlægge, hvad der måske skal ændres, når foråret kommer.
Jeg skrev i starten, at min mand ikke var så bidt af have, som jeg er. Men han er de senere år begyndt at komme med forslag til hvilke planter, han godt kunne tænke sig at få med hjem, når vi shopper a mok i en eller anden planteskole. Blandt hans favoritter er en del af dem, der nu er stillet ned i kælderen for vinteren.


Gladiolus Fiorentina
Gladiolus Jester
Disse to gladiolus er nok nogle af dem der får en ny plads til næste år.


Dahlia Canary Fubuki
Dahlia Friquolet
Det er første år vi har haft dahlia i haven, men på trods af et angreb af sorte lus kort efter at de var begyndt at skyde har de haft en masse flotte blomster. Den røde dahlia har jeg stående bag i staudebedet sammen med hvid høstanemone, som jeg syntes den så fin ud sammen med.


4 kommentarer:

 1. Så er jeg med her, dejligt med dahlia og gladiolus. Er det dem din mand gerne vil have i haven?

  SvarSlet
  Svar
  1. Velkommen. Ja han har en forkærlighed ikke kun for gladiolus og dahlia, men også for dagliljer og liljer. I starten var jeg lidt i tvivl, om jeg overhovedet kunne få de pragtfulde liljer til at trives. Gik nok med en eller anden fornemmelse af at de vist var frygtelig vanskelige at få til at gro, nå ja så var der jo også billerne. Derfor prøvede jeg kun med et par stykker det første år. De bliver ikke helt så høje som etiketten lover, men jeg har hørt et eller andet sted, at det kan have noget at gøre med den lidt stive jord, vi har her. Da jeg er lidt af en samlernatur er det blevet til nogle flere hen af vejen. Også antallet af dagliljer stiger stødt.

   Slet
 2. Tak for det May.
  Nej heldigvis er liljer ikke svære at få til at gro, og dagliljer er endnu nemmere, og så kan liljebillerne heldigvis ikke lide dem. Jeg forstår godt at du har fået flere dagliljer, glæder mig til at se dem.

  SvarSlet
 3. Smukke blomster. Jeg forstår godt din mand gerne vil have disse planter.
  Vi har en del Dahlier. Liljer, Dagliljer. Gladioles har vi desværre ikke så mange af. De er gået til. Jeg vil se om jeg ikke kan få flere i år, da de er så smukke.
  Tak for kigget.

  SvarSlet