Sider

onsdag den 30. maj 2012

Dagliljer og flere iris.


Som tiden dog løber. Jeg når jo slet ikke at hverken læse eller skrive noget på bloggen i denne tid.
Vi har sat os for, at nu skal vi have fjernet de adskillige m2 trædebregne - som jeg var så genial at lade brede sig - inden vi får nogle kommentarer fra naboerne. Vi startede i week-enden, men det går kun langsomt fremad.
Der står bl. a. nogle dagliljer og liljer, som gerne skulle befries helt, uden at tage skade.


Her er det dagliljen Apricot, som sprang ud i lørdags.


I baggrunden er liljekonvallerne, som stammer fra min farmor i fuldt flor. Dem nyder vi duften af, mens vi piller videre. 


I ugen der gik, er min bonderose - som, så vidt jeg husker, også stammer fra min farmor - også sprunget ud. Den står sammen med rosenkrave "Laureen", en porcelænsblomst med gulspættede blade og bagest en sibirisk iris, som jeg ikke har noget navn på.


Disse tre har jeg virkelig glædet mig til. Fra højre er det Iris germanica "Edith Wolford". Sidste år snød den,  så det er første år, at den blomstre. Men den har virkelig været værd at vente på. I midten er det dagliljen Hemerocallis lilioasphodelus (Flava). Det er absolut en af mine yndlinge. Den har i modsætning til mine andre dagliljer den dejligste duft. Yderst til venstre er det iris "Blue King". "Dværgvæksten" skyldes vist vandmangel og måske et kraftigt luseangreb, som nær havde taget livet af den. Dejligt at den klarede det. 


Ved den modsatte ende af huset står soløje "Lawrenson´s Pink" som fodpose ved den ene  klematis. Til højre er det akeleje "Crimson Star".


Klematis "The President" sprang ud for et par dage siden. Er den ikke smuk?

Og i stenbedet er alpeasters "Happy End" 

og pudenellike "Duchess of Fife" sprunget ud.


Hav det godt derude.

2 kommentarer:

 1. Hold da op som du kan med dagliljer, mine er begyndt at sætte knopper, men ingen blomster endnu. Tror du at trædebregnerne generer dagliljerne. Jeg har også trædebregner, som breder sig meget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er kun de to dagliljer, der er startet med at blomstre. Apricot kommer ca ved denne tid hvert år. Flava købte jeg med blomst sidste år, så jeg ved ikke om den måske blomstrede lidt tidligere sidste år. Nu står den ved en sydmur, så det har måske også fremmet den lidt. Resten af mine dagliljer kommer løbende gennem juni og juli.
   Jeg tror egentlig ikke at trædebregnerne genere dagliljerne, men jeg har de sidste par år fundet trædebregner på vej ud i græsplænen, og der er de ikke nemme at fjerne, så nu skal det altså være, inden de helt kommer ud af kontrol. Med det tempo de har på, kommer de hurtigt hen til naboens hæk. Den største risikoen for at beskadige liljerne består nok i pilleriet omkring rødderne.

   Slet