Sider

torsdag den 19. juli 2012

I den danske højsommer.

Her midt i juli er der for alvor gang i liljer og dagliljer.
På turen rundt i haven tirsdag d. 10. juli fangede jeg disse med kameraet:

Yderst til højre er det "Little Bumble Bee". I midten endnu engang "Glacier Bay". Den der står lidt tilbage i venstre side, har jeg ikke noget navn på.

"Electric Orange" foran en Pieris.

En enkelt stenbedsplante sniger sig alligevel ind. Stenurt (Sedum kamtschaticum). Billedet yder den ikke helt retfærdighed.

Og ovre i den anden farveskala "Summer wine".

Fredag d. 13. juli.
Kongeliljen var sprunget ud allerede den 10. juli, men det her foto blev bedre.

"Strawberry Candy".

Lørdag d. 14. juli.Høstfloks "Blue Paradise" sammen med en alium som stod her. I forgrunden brudeslør "

Søndag d. 15. juli.

"King George" sprang ud i regnvejr.

Mandag d. 16 juli. 

Liljen "African Queen" var den første lilje jeg købte. Den gang havde vi færre bede, så den kom til at stå i staudebedet. Der har den etableret sig så godt, at jeg nu ikke tør flytte den.  

Selv om denne navnløse lilje kom lige vel tidligt i gang inden den sidste frost i slutningen af april, har den alligevel mange blomster.


Sommerensian (Gentiana septemfida var. lagodechiana) har de sidste par år efterhånden fået godt fat. Den får rigtig mange blomster i år.

Montbretia "Lucifer" kommer - efter en tur i kælderen om vinteren - trofast hvert år. De andre montbretia jeg har haft sat, har ikke været nær så stabile.
  
"Bering" rosen fik jeg for et par år siden af to af mine kolleger. Den er jeg rigtig glad for. Selv om den ikke er så glad for den våde sommer, har den blomstret meget flottere i år end de to foregående år.

Onsdag d. 18. juli.

"Lynn Halle" i regnvejr. Nu kommer der ukrudt op alle vegne. Må se om jeg ikke kan finde et par timer med tørrevejr, så jeg kan få det fjernet.

Torsdag d. 19. juli.

"Pink Perfection" har i flere dage lovet at springe ud. I dag foldede den så sine to første pragtfulde blomster ud. I silende regn. Hvis jeg syntes at vi har haft regn i dagevis, så var det ikke noget imod, hvad vi har fået det sidste døgn. Fra i aftes og til midt på eftermiddagen havde vi fået ca 30 mm. Og det har regnet flere gange efter den tid. Det lykkedes mig at få et billede i en kort pause mellem bygerne. I baggrunden er det "Summer wine".

Hav det godt derude.

8 kommentarer:

 1. Det var meget regn, så skal jeg ikke klage. Vi fik "kun" 15 i aftes, og har haft tørvejr i dag.
  Smukke liljer du viser, den fregnede har jeg også, jeg kan sikkert godt finde navnet på den, hvis du vil have det. Electric orange er meget elektrisk, så kan jeg bedre lide African Queen og Pink Perfection.
  Jeg har også Bering Renaissance, den er meget fin og sart, men har ikke stor blomstring, synes jeg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have, og jo tak hvis du har navnet på den fregnede liggende, vil jeg da gerne have det. Ja Electrik orange er noget "urolig". Den gør sig vist bedst et sted, hvor der ikke er andre farver for tæt på. Eller sammen med hvid måske.

   Slet
  2. Den fregnede hedder Forever Susan. Du kan se den på plantesamling.dk

   Slet
  3. Tak for navnet og for tippet. Jeg har lige været inde på plantesamling. dk. Det er da en spændende side.

   Slet
  4. Hej May
   Du opdagede så ikke, at det var et forkert navn, jeg har opgivet. Jeg også været derinde igen og fandt ud af, at den hedder Funny Girl. Den anden forever Susan viser jeg i mit indlæg i dag. Jeg kan se, at du ikke har skrevet navnet ind, det var heldigt :o)

   Slet
 2. Sikken dog en masse skønne liljer du har. Hvor er de flotte. Der er flere der lige røg på ønskelisten her.

  Vi har også fået vildt meget vand her. Der er længe siden jeg har kunnet gå på græsplænen og høre den slumpre. Jorden kan ikke længere tage al den vand. Så nu må det godt holde pause lidt.

  Dejlig have du har.

  Mange hilsner
  Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Ja nu må det være nok med alt det regn. Man burde kunne dirigere det hen til et sted, hvor de mangler. Heldigvis har meteorologerne sat sol på skemaet de næste dage, så nu håber jeg, at der ikke har sneget sig en regnefejl ind.

   Slet
 3. Bering er himmelsk! Men nej, blomsterne tåler ikke regn, og da den danske sommer jo gerne er sporadisk våd, er det mere reglen end undtagelsen, at de får vand før de når at åbne sig helt. Jeg har den ene af mine to i drivhuset, hvor blomsterne uforstyrret får lov til at udfolde sig I al deres skønhed.

  SvarSlet