Sider

søndag den 6. januar 2013


Flere knopper.


Efter at jeg i flere dage ikke har kunnet lægge billeder ind på bloggen - noget der var temmelig fustrerende, og som man godt kan få lidt knopper af, når computeren får en til at tro, at man er sat udenfor døren - kommer der her nogle af de gode knopper. I det her milde vejr sker der nemlig rigtigt meget udenfor.

Vårlyng "Isabell" står med en masse store knopper. Og flere af påskeklokkerne er også godt på vej.Denne her stod i haven, så den har jeg ikke noget navn på. Jeg har haft delt den, fordi der kom nogle rent hvide blomster på én del af planten, og andre blomster med røde stænk. Jeg er nu ikke sikker på, at jeg har delt den det helt rigtige sted. Men det må jeg rette på senere.

Her er den anden del. Også med knopper på vej. Jeg har lige studset de grimmeste blade af.


Den første blomst i påskeklokken "Red Lady" springer nok ud inden så mange dage.


Vinterjasminen købte jeg i foråret. Hvis det milde vejr fortsætter springer den nok snart ud. Det glæder jeg mig meget til. 

God week-end. 16 kommentarer:

 1. Der er fine juleroser eller påskeklokker på vej, det ser godt ud, de er længere fremme end mine. Vinterjasminen er også godt på vej, dejligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Der er også et par af mine påskeklokker, der ikke er helt så langt fremme endnu. Vinterjasminen glæder jeg mig rigtigt meget til at se i fuldt flor. Jeg var ellers på et tidspunkt ved at tro, at den ikke nåede at blomstre i år.

   Slet
  2. Hej May
   Hvis du sender mig din adresse, vil jeg sende mjødurt til dig. Jeg har fundet den derude.
   lisbethklastrup@gmail.com

   Slet
  3. Hej Lisbeth.
   Mange tak for tilbudet. Det glæder jeg mig til. Jeg har lige sendt en mail til dig med min adresse. Hav en god aften.

   Slet
 2. Vinterjasminen er skøn og så dejligt at den blomstrer på nuværende tidspunkt. Jeg havde den i min tidligere have og nød at tage den ind i buketter sammen med tulipaner. Jeg er sikker på, at du bliver glad for den (også) :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg er glad for, at jeg fik gjort alvor af at få plantet vinterjasminen. Jeg har - siden jeg for mange år siden boede et sted, hvor jeg dagligt kørte forbi et hus, hvor de havde en stor en - ønsket mig sådan en. Jeg glæder mig meget til, at den springer helt ud.

   Slet
 3. Det er dejligt med forårslyng og juleroser i haven. Det er planter jeg sætter stor pris på i vinterhaven. Jeg havde begge dele i min gamle have, men har endnu ikke fået plantet dem her i vores nye have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er så dejligt livsbekræftende, når man nede mellem bladene fra sidste år kan finde de dejligste knopper og nyudsprungne blomster, selv om dagene endnu er korte. Vårlyngen lyser også så dejligt op. Det går bestemt den rigtige vej selv om de snakker om nattefrost igen.

   Slet
 4. Ja det kan altså godt betale sig, at gå en tur i haven, der sker så meget. Min vinterjasmin står på spring ligesom din, og mine påskeklokker har også blomster. Men mht lyng, så kan jeg ikke være med :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er dejligt at følge det dag for dag. Humøret stiger for hver dag.

   Slet
 5. Ja en dejlig tid vi går i møde.
  I går fandt jeg blomst i en af mine primula. I dag en enkelt blomst i en lungeurt.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har også fundet en enkelt blomst i en primula, og selv om kalenderen stadig siger januar, så kribler det i fingrene for at komme ud og rode. Det er dejligt at det bliver lysere for hver dag, og at det er så mildt.

   Slet
 6. Så heldig du er som har juleroser/påskeklokker som kommer opp så tidlig. Jeg får nyte synet av dine så lenge, for det er lenge til de kommer opp her.
  Ha en god aften!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var dejligt, at vi havde nogle milde dage, hvor vi kunne komme ud at kigge lidt mellem de visne blade og finde små knopper på vej. Nogle år når vi at have juleroser til jul, hvis vinteren ikke starter så tidligt. Nu har vi også fået lidt sne og frost her, så vi må prøve at være lidt tålmodige. Ikke nogen nem disciplin nu da dagene er blevet lidt længere.

   Slet
 7. Ja, det er dejligt at der er noget på vej! Og hvor er det et skønt pæonbed, du viser for oven! Jeg har lige fundet din blog som ser interessant ud. Jeg melder mig som læser og sætter dig på min blogliste, så jeg kan finde dig igen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have og velkommen. Ja selv om sneen og frosten nu har sat det hele i stå, så er det dejligt, at vi har en smule mere lys for hver dag, og at vi ved, at det står lige på spring, til det igen bliver lidt lunere.

   Slet