Sider

tirsdag den 30. juli 2013

Der er noget ved alting.

For en gang skyld sluttede sommeren ikke, da de fleste skulle til at holde ferie, og selv om vi efterhånden godt kunne bruge noget regn, nyder vi den alligevel. Det er dejligt at kunne drikke morgenkaffen ude, inden man skal på arbejde. Og dejligt at solen stadig skinner, når man får fri, så man kan sætte sig ud og koble lidt fra, når man kommer hjem.
Sommerfuglene stortrives og ud over dagpåfugleøje og tidselfugl, som der er en hel del af, har der været endnu et par sommerfugle på fransk visit i haven.


I mandags kiggede denne kejserkåbe forbi. Den mindes jeg ikke, at jeg har set før, så jeg tog en masse foto af den for at være sikker på, at der i hvert fald var et, der blev godt. Den kredsede rundt i lang tid, men i tirsdags så jeg ikke noget til den.Til gengæld havde vi besøg af nældens takvinge, som dukkede op for første gang i år.


Hindebæger er også godt tilfreds med at solen bare skinner.


Og brudesløren her sammen med "Nippon" bryder sig heller ikke om våde somre.


Men hortensiaen, som kom helskindet gennem vinteren, kunne godt snart bruge en god gang heldagsregn.
6 kommentarer:

 1. Hvor er det nemlig bare skønt at sommervejret er forrygende i år. Kejserkåben er meget smuk, jeg tror ikke jeg har haft besøg af den. Og heller ikke af en eneste nældenstakvinge som jeg har undret mig over. Liljer og hortensiaen er flotte og frodige. Mine liljer er først ved at komme på banen i disse dage.
  Sommerhilsner Rose

  SvarSlet
 2. Ps Hindebæger kender jeg ikke men skøn er den :) Er det en urt af en slags?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Jeg hørte tilfældigt i fjernsynet at der ikke var så mange af nældens takvinge i år. Jeg har kun set den ene. Måske de kommer lidt senere. Jeg er ikke helt sikker på, hvilken hindebæger det er, jeg har i haven, men der er både en-, to- eller flerårige urter. Min er flerårig. De er i familie med engelskgræs og skal helst have let jord og fuld sol. De er også kendt under navnet statice og er en fin blomst til tørrede buketter.

   Slet
 3. Ja regn kunne vi godt ønske os, men ellers nyder vi jo bare det gode vejr. Min hindebæger er ikke sprunget ud endnu.

  SvarSlet
 4. Jeg havde lige nået at slukke computeren i aftes, da jeg opdagede, at det små-dryppede. Hele 17 mm. var det blevet til, da vi stod op i morges, så hortensiaen struttede fornøjet. I eftermiddags var jeg så ude at flytte et par iris. Jeg håber, at der også kommer en af de gode stille byger op forbi jer.

  SvarSlet