Sider

torsdag den 14. maj 2015

Højdepunkter i maj.Et af højdepunkterne er, når pæon-sæsonen bliver skudt i gang med træpæonen. Den sprang ud for et par dage siden og snupper næsten hele opmærksomheden.

Et andet højdepunkt i maj er forårsplantemarkedet. I år var det ti års jubilæum. Og der var mange fine, skønne og spændende planter at vælge imellem.
Selv om det er ved at være gamle nyheder, får I lige et par billeder af det, som bare måtte med hjem.

Der blev rigtigt snoldet. Det blev også til et par dagliljer, en stjerneskærm og en fuchia.

På onsdag er der et par åbne haver, som jeg håber, at jeg kan nå at besøge. Det glæder jeg mig meget til.

Hav det godt der ude.

PS. Jeg glemte lige, at I også skulle se denne lille skønhed, som sprang ud for en god uges tid siden.


Den er ikke nær så blå, som jeg troede, da jeg plantede den, men er den ikke smuk. En af dem jeg var rigtig glad for at gense efter vinteren.

4 kommentarer:

 1. Smuk er den, men hvad er det?
  Du er tidligere ude med træpæonerne, de er ikke vist på mange blogge endnu, mine er lige på spring, men heller ikke mere.
  Bispehuen ser fin ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den smukke sart-blå blomst er en ensian (Gentiana acaulis). Jeg forbandt ensian med en stærkere blå farve, så jeg havde et større regnestykke med at finde ud af at få farverne til at passe nogenlunde sammen.
   Ja når træpæonen er sprunget ud her, er det nok en kombination af hvilken sort det er, og at vi næsten ingen vinter havde. Sidste år hvor alt var tidligt igang, sprang den ud i slutningen af april.
   Ja bispehuen er jeg super glad for. Jeg havde været inde på nettet og kigge på den hjemmeside som Stovby stauder har og havde forelsket mig i bispehuen (nåh ja og en hel masse mere), men havde ikke fået gjort alvor af at bestille. Det var en dejlig overraskelse, at Stovby stauder var med på plantemarkedet. Det var også ved deres bord, at jeg fandt lærkesporen og trillium.

   Slet
 2. Hej May

  ja, det var rigtignok tidligt men træpæonen - men den ser også ud til at stå særdeles lunt!
  På mange markeder er der kyndige private der sælger og her kan man gøre de usædvanlige og spændende køb - Det ser godt ud!

  Ha en dejlig solskinsdag

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Ja det hjælper, at der er huse hele vejen rundt, og at vi næsten ingen vinter har haft. Jeg plejer nu alligevel at dække lidt med gran, selv om det ikke bliver så meget efterhånden, som den er blevet større.
   Ja det er både hyggeligt og meget lærerigt at snakke med dem, der står og sælger på plantemarkeder. De er hver især specialister på deres felt og vil meget gerne lære fra sig.

   Slet